Tukhut verbouwing

Tukhut blijft in ieder geval open tot eind oktober 2018.

Zoals het inmiddels ernaar uitziet, zal de Tukhut in ieder geval tot eind oktober 2018 geopend blijven. Volgens de huidige planning en inzichten zou de verbouwing van de Tukhut dan in november/december 2018 kunnen beginnen. Het betreft een verbouwing die best ingrijpend is: volledige uitbouw naar achteren, meerdere (kleinere) kamers, een nieuwe keuken, nieuw sanitair, nieuwe bar, een nieuw ingerichte verblijfsruimte, inclusief open haard. Kortom: met deze ingrijpende modernisering van de Tukhut zullen behoorlijk wat maanden gemoeid zijn. Het zou mooi zijn als de Tukhut ergens in 2019 onder de nieuwe naam "de HerBerg" heropend zou kunnen worden.

15 juli 2017: Verbouwing Tukhut niet voor einde winter 2018

De Tukhut zal - in tegenstelling tot eerdere berichten - NIET al in het najaar van 2017 grondig verbouwd worden. Op zijn vroegst zal operatie Tukhut-verbouwing pas eind winter 2018 gaan plaatsvinden. Reden: er is nog geen finale overeenstemming met een aannemer bereikt. Dat betekent dat onze Tukhut tot eind 2017 gewoon alle weekends geopend zal zijn en dat geldt natuurlijk ook voor de herfstvakantie- en kerstvakantieperiode. Let op: De openingstijden vanaf 8 januari 2018 zijn nog even onder voorbehoud. Meer nieuws volgt binnenkort !!!

18 februari 2017: Tukhut wordt HerBerg.

Na jaren van voorbereiding, gaat onze Tukhut in Sy fors op de schop. Het NKBV-onderkomen in de Belgische Ardennen wordt van onder tot boven stevig gerenoveerd. De sfeer wordt opener en lichter, er komt meer ruimte en beneden komt ook een aparte trainingsruimte en zelfs een open haard. Bovendien krijgt de Tukhut na 40 jaar 'n nieuwe naam. Recent is NKBV-medewerker Reinier Rijke, projectleider voor de verbouwing van de Tukhut, geïnterviewd over de plannen. Meer weten? Lees verder ...

10 januari 2017: Vergunningsaanvraag verbouwing Tukhut ingediend.

De Tukhut zal in het najaar van 2017 grondig verbouwd worden. Dat betekent dat de Tukhut waarschijnlijk na de zomervakantie 2017 minimaal een aantal maanden gesloten zal zijn. Vermelde openingstijden, na 27 aug. 2017, zijn dus onder voorbehoud !!! Vandaag is de vergunningsaanvraag ingediend bij de gemeente Sy Ferrières sur Ourthe. Architect Laurane van het bureau Maine & Ma Architectes heeft met Henk Baan, Ton Gerards en Reinier Rijke van de Tukhut verbouwingscommissie de laatste details doorgenomen waarna de aanvraag is ingediend. Meer nieuws volgt binnenkort !!!

15 juli 2016: Status van de aanstaande Tukhut-verbouwing.

Slagen in de voorbereiding is de voorbereiding van het slagen. Zo zou je de activiteiten rondom de aanstaande Tukhut-verbouwing het beste kunnen typeren. Op de ledenvergadering van najaar 2015 is een definitief GO gegeven voor de plannen om van de Tukhut op korte termijn een eigentijds trainingscentrum te maken met o.a. meer en kleinere slaapvertrekken, modern sanitair, een vernieuwde algemene ruimte en een vernieuwde keuken. Inmiddels is de architectuur goedgekeurd en worden ijverig de bouwtekeningen gemaakt. Ook niet verkeerd: het budget is beschikbaar en er worden aannemers uitgenodigd voor deze klus in te schrijven. Concreet: de Tukhut zal in ieder geval tot eind 2016 nog open blijven. Het streven is om begin 2017 te starten met de verbouwing. Trouwens, de verbouwde Tukhut zal uiteindelijk onder een nieuwe naam door het leven gaan. Maar daarover een andere keer meer.